Medewerker en klant moeten elkaar versterken

Als ondernemer stop je veel tijd in wie je wilt zijn, waar je voor staat en wat daar bij past.

De missie, visie en kernwaarden zijn niet commercieel gekozen, maar het is precies wat bij u past. Het belangrijkste is dat u nu medewerkers hebt die zich hierbij prettig voelen en uw verhaal uitdragen.

De juiste match. Er gaat heel veel geld in uw marketing apparaat, maar wat er vergeten wordt is dat één klant en/of medewerker uw passie en verhaal kan ontkrachten. Zorg voor een dienstverlener die dit begrijpt, met u meedenkt en zelfs de mensen selecteert naar aanleiding van uw eigen HRM beleid.

Verleng uw marketing apparaat door ook precies te doen wat u zegt, zodat uw medewerkers en klanten ook kunnen vertellen waar u als ondernemer onderscheidend in bent. Er is inmiddels bewezen dat veel plezier uitstralen met een groep “community” mensen die daarbij past, de sleutel tot succes is.

Commerciële verhalen helpen niet meer, wel metrics die onderbouwen wat u verteld. Heeft u deze data echt transparant inzichtelijk? Meet uw medewerkers- en klanttevredenheid en leer hiervan. Doe dit formeel, maar zorg ook voor hospitality, medewerkers die dit informeel signaleren.

De komende jaren maken bovenstaande zaken het verschil. Werk thematisch en laat dit overal terecht komen. We kunnen niet benadrukken dat u ook een dienstverlener nodig heeft die dit begrijpt en niet verteld wat zij gaat doen maar vooral ook waar zij gaat starten om verder te ontwikkelen en hoe.

Deze benadering brengt u betere medewerkers, beter passende klanten met meer plezier en een hogere bijdrage van uw onderneming.