Hoe houd jij je motor draaiende? Is voeding daar een onderdeel van of valt daar nog meer winst te behalen? Gezonde voeding is een term die niet zo eenvoudig is. Wat voor de een gezond is, hoeft dat niet te zijn voor de ander. Denk bijvoorbeeld aan de ananas en avocado die als gezond bestempeld worden. Doordat deze producten het vrijmaken van histamine bevorderen kan een persoon met astma deze producten beter vermijden.

Met de juiste voeding krijg je meer energie, presteer je beter (zowel fysiek als mentaal) en verbeter je je weerstand.  Om te weten wat de juiste voeding is voor jou zijn er een aantal basisregels die je direct kan toepassen.

  • Eet zoveel mogelijk onbewerkte producten
  • Kijk bewust naar de reactie van je lichaam op wat je eet;  krijg je een dip na je broodlunch of avondmaaltijd met vlees en pasta? Vervang deze voor een maaltijd met veel groente en noten, zaden of pitten. 
  • Eet maximaal drie keer per dag; elk eetmoment zorgt voor een ontstekingsreactie in je lichaam, geef je lijf rust tussen de maaltijden door.
  • Breng kleur op je bord met groente en fruit
  • Eet gevarieerd; een voedingsmiddel een keer per drie dagen
  • Drink minimaal 1,5 liter water per dag; futloos, misselijk, hoofdpijn? Drink twee glazen water en voel verschil.

Hoort gezonde voeding bij gezond zijn? Het speelt zeker een cruciale rol!
Houd je motor draaiende met pure, onbewerkte producten. Laat je goed informeren over de invloed van voeding op je gezondheid en verbeter door dat inzicht je fysieke en mentale prestaties.